Om oss

Härnösands Riksteaterförening – en del av Riksteatern.

En fristående ideell förening med ca 400 medlemmar. I Sverige finns över 230 Riksteaterföreningar som arbetar ideellt med att arrangera teater, dans, musik och andra samtida event på den lokala scenen.

Härnösands Riksteaterförening har funnits i 50 år och är en demokratisk förening där alla medlemmar får vara med och påverka utbudet och inriktningen på verksamheten. Medlemmar i Härnösands Riksteaterförening är automatiskt medlemmar i Riksteatern och får genom ”Scenpasset” rabatterbjudanden på biljettpriset över hela landet.

Styrelsen består av nio ledamöter och sex suppleanter.

Vi har två scener i Härnösand, Stora scenen med ca 500 platser och Lilla scenen med drygt 100 platser. Vi arrangerar även föreställningar för barn och ungdom tillsammans med Härnösands Biblioteks barn- och ungdomsavdelning och använder då bibliotekets scener.

Riksteaterföreningen samarbetar också med Härnösands Publikförening som arrangerar de populära Teatercaféerna, soppluncher med varierande underhållning och kaffeservering vid teaterföreställningar. Publikföreningen anordnar även Teaterresor.

Riksteaterföreningens uppgift är att arrangera föreställningar i Härnösands kommun så att alla som bor här får möjlighet och tillgång till ett så varierat utbud som möjligt, både producerat i Västernorrland och utanför länet.

Medlemskap i Härnösands Riksteaterförening innebär att:
– Du stödjer lokal kultur – vårt ideella arbete
– Du får medlemskortet ”Scenpass Sverige” som erbjuder Dig bra rabatter gällande både lokalt och rikstäckande utbud
– Du kan ta del i den lokala verksamheten och vara med och påverka

Medlemskapet kostar:
– Ordinarie medlem 150 kr
– Familjemedlem 80 kr och ungdom 50 kr/år